Pályázat audiovizuális és új digitális technológiát tartalmazó projekteknek

A Kreatív Európa program kulturális-kreatív ága 150 ezer eurónyi támogatást nyújt szakpolitikai fejlesztés, az innováció, a kreativitás, a közönségfejlesztés, valamint az új üzleti és irányítási modellek elősegítésére.

A következő projektek részesülnek támogatásban:

a) új alkotási módok létrehozása különböző kulturális és kreatív ágazatok, köztük az audiovizuális ágazat ötvözése és innovatív technológiák, köztük a virtuális valóság felhasználása révén;

b) innovatív szektorközi megközelítések és eszközök előmozdítása a kultúra és a kreativitás, köztük a kulturális örökség hozzáférhetővé tételnek, terjesztésének, népszerűsítésének és/vagy piaci hasznosításának a megkönnyítése érdekében.

Kik pályázhatnak?

Az audiovizuális és új digitális technológiát tartalmazó projekteket a következő területek legalább egyikén kell megvalósítani: múzeumok, élő előadás és/vagy kulturális örökség. A projektekben legalább 3 partnernek kell résztvennie, amelyeket  a  Kreatív Európa programban részt vevő 3 különböző országban hoztak létre. A projektenkénti minimális hozzájárulás 150 000EUR, amely a projekt teljes költségének legfeljebb 60% -át teszi ki. A 150 000 eurót meg nem haladó projektek nem minősülnek támogathatónak.

Szempontok

  • Relevancia és európai hozzáadott érték
  • A projekt eredményeinek hatása és terjesztése
  • Minőség, megvalósíthatóság és a költséghatékonyság
  • A partnerségen belüli ismeretmegosztás és a szerepek és felelősségi körök felosztása

Határidő

A pályázatokat legkésőbb 2019. június 20-án 17.00 óráig (brüsszeli idő szerint) kell benyújtani az online jelentkezési lap (elektronikus űrlap) használatával.

További információ

magyarul: https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/tv_shortcall_notice_bridging_culture_and_audiovisual_en_final_hu.pdf