22. Múzeumok Majálisa

Az idei majális témája: Múzeumok a kertben - kertek és múzeumok

Az Magyar Nemzeti Múzeum 2017-ben a természet védelmét, a környezetvédelmet, a zöld területek megóvását, gondozását, az újrahasznosítás kérdését és a környezettudatos életet helyezi a Majális középpontjába, kapcsolódva a Múzeum-kert rekonstrukciójához. A múzeumok munkája sosem volt független a természeti környezettől, a természettől. Ez persze nem csupán a természettudományos kutatásokban, gyűjtésekben, tematikus programokban nyilvánul meg. A múzeumok többsége régóta élen jár a természeti örökség megismertetésében, védelmében, illetve a környezettudatos szemlélet elmélyítésében.

Az ICOM Múzeumi Világnapjának 2017-es központi témája: „A múzeumok és az elhallgatott történelem - Kimondható-e a kimondhatatlan?” Ezúttal azonban a magyar múzeumi világ a táj és a kultúra, a természet és az emberiség olykor nehéz, máskor önfeledt, de gyakran elhallgatott kapcsolatát vizsgálja.

A Majális szervezői a legteljesebb szabadságot ajánlják fel a múzeumoknak! Bízva a kreativitásukban, reméljük, hogy minden múzeum a saját profiljához igazítja a 22. Múzeumok Majálisának tematikáját.

A majális időpontja: május 20–21.

A 2017-es Majális valóban össze kívánja kötni a múzeumokat, az általuk a Múzeumkertben történő megjelenést és tudást, valamint azt szeretnénk, ha a múzeumok az MNM épületében is megmutatkoznának.

A következő projektekbe várjuk jelentkezéseket:

  1. Műtárgysétány, időszaki kiállítás a múzeum épületében a „kert” jegyében 

  1. Tudássétány – családi pontgyűjtés

  1. Múzeumi Pagoda 

  1. Installációs pályázat az újrahasznosítás jegyében

A jelentkezés határideje: 2017. március 24.

További információk >>

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu