Kiállítás

 

Raab Digital Kft. - MultiMuseum --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt kiállítója

Raab Digital Kft. - MultiMuseum --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt kiállítója

Vállalkozásunk 2009-ben alakult és 2014. óta van jelen a hazai és nemzetközi piacon mobiltelefon alapú túra és tárlatvezető mobilalkalmazásokkal. Magyarország jelenleg legnépszerűbb túra- és tárlatvezetésre képes megoldása a Túrám rendszerünk, melyet már több mint 35.000 felhasználó telepítette mobiltelefonjára. 2016. őszén, egy kimondottan múzeumoknak, kastélyoknak, kiállítótereknek szánt megoldás fejlesztésébe kezdtünk. A MultiMuseum az új beltérihely meghatározásra és navigálásra képes multimédiás tárlatvezető rendszerünk. Az interaktív tárlatvezetést közösségi funkciók, AR (kiterjesztett valóság) funkciók, eseménykezelés, valamint szerkesztőségi- és látogató menedzsment webalkalmazás egészíti ki. A MultiMuseum egy gyorsan és egyszerűen bevezethető megoldás, mely állandó- és időszaki kiállítások élményekben gazdag, interaktív bemutatását teszi lehetővé.

www.raabdigital.hu


suIT Solutions --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

suIT Solutions --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Célunk, hogy közelebb hozzuk a tárlatok nyújtotta kulturális kincseket, ezzel személyes, maradandó és kiterjesztett élményt kínálva a látogatóknak. Ezért hoztuk létre a GuideNow szolgáltatást, ami egy olyan új egységesített audiovizuális tárlatvezető rendszer, mely segítségével a látogatók közvetlenül, saját telefonjaikon, tabletjeiken keresztül ismerhetik meg a kiállítást. A GuideNow felépítésének köszönhetően szabadon variálható, így minden kiállító testre szabhatja a felhasználni kívánt szolgáltatásokat. A legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk, ezzel lehetőséget teremtve a hagyományos tárlatvezető funkció mellett az épületen belüli helymeghatározásra, vagy akár a kiterjesztett valóság alkalmazására is.

www.suitsolutions.eu


Tripont Fotó Videó Kft. --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

Tripont Fotó Videó Kft. --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A Tripont Fotó Videó Kft. a gyűjtemények fejlesztési problémáinak jelentős részére képes szakmailag megalapozott, költséghatékony, és a közbeszerzési eljárások által támasztott elvárásoknak megfelelő ajánlatot tenni. Nagy hangsúlyt helyezünk a gyűjteményekkel kapcsolatos munkát segítő eszközök és eljárások biztosítására, az automata könyvszkennerektől, a számítástechnikai háttér kialakításán át, az érzékeny műtárgyak digitalizálására alkalmas PhaseOne rendszerekig. Forduljon hozzánk bizalommal, kérjen szakmai tanácsot és árajánlatot!

www.tripont.hu


3M --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

3M --- A MUZEUM@DIGIT kiemelt támogatója

A 3M technológiái az élet számtalan területére, az ipartól az egészségügyig nyújtanak innovatív megoldásokat. A múzeumokhoz kapcsolódó tevékenységekhez többféle terméket szeretnénk bemutatni. 3M Touch Systems több, mint 25 éve kínál világszínvonalú műszaki megoldásokat az érintőképernyős rendszerekhez. A 3M Ultrafinom Fémhálós Technológia kiváló jellemzői: 60 ujj egyidejű érintésének fogadása, ultrarövid reakcióidő, teljes képernyős kialakítás. Mindezek a különféle piaci felhasználók és a Multi-Touch alkalmazások sokrétű igényéhez igazodva, beleértve a múzeumi felhasználást is, amely páratlanul izgalmas felhasználói élményt nyújt a látogatónak. A 3M Novec 1230 egy biztonságos, hatékony és fenntartható vegyi oltóanyag, mely ideális alternatíva a környezetre ártalmas tűzoltó technológiák kiváltására. Fő felhasználási területei olyan nagyértékű terek, mint a szervertermek, múzeumok és levéltárak, ahol a kármentes tűzoltásnak kiemelt szerepe van.

www.3mmagyarorszag.hu


Mensor 3D

Mensor 3D

A Mensor3D Kft.-t a Humansoft Kft. alapította a 3D technológiák építészetben, gépészetben és kulturális örökség megőrzésében való alkalmazására.A 3D technológiák alkalmazására és felhasználására alapított Mensor3D Kft. a vállalatcsoport több korábbi 3D technológiákkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési projektjének sikeres eredményeként jöhetett létre 2014-ben. A megelőző években ezen projektekben, valamint az azóta végzett innovatív tevékenység eredményeként egyedülálló tudás birtokosává válhattunk a hazai szolgáltatási piacon. Munkánk során ötvözzük a különböző 3D felmérési technológiákat, megfelelve akár a mikron pontosságú igényeknek is, biztosítva bármilyen ügyfél számára a megoldás orientált kiszolgálást.

www.mensor3d.com


Qulto - Monguz Kft.

Qulto - Monguz Kft.

A Monguz Kft. 20 éves közgyűjteményi informatikai és tudásmenedzsment tapasztalattal, attrakciófejlesztési szaktudással, jól képzett programozók, programtervezők és közgyűjteményi informatikusok által biztosított fejlesztő kapacitással, valamint kész szoftvertermékekkel áll kulturális intézmények rendelkezésére. A közgyűjteményi anyagok bemutatására virtuális kiállításokat, AR/VR megoldásokat, attrakciókat és játékokat kínálunk. Qulto® néven integrált megoldásaink több mint 500 hazai és külföldi múzeumban, könyvtárban és archívumban megtalálhatóak.

www.quolto.eu


Locbee

Locbee

Az EnITLab Kft. 2010-es alapítása óta kutatási és fejlesztési tevékenységet végez jövőbe mutató, innovatív mobil informatikai megoldások témakörében. Több év kutatás után tavaly elindítottuk a lokalizációs technológiákon alapuló mobil keretrendszer megoldásunkat, Locbee™ márkanév alatt. Társaságunk 3 éve elsőként épített ki digitális tárlatvezető rendszert beltéri lokalizációs technológiával Magyarországon és azóta is több sikeres bevezetésben vettünk részt.

www.locbee.com


MAE Multimedia Art & Education

MAE Multimedia Art & Education

A MAE Multimedia Art & Education egy modern project tervező és kivitelező stúdió, amely kiállításbeli szolgáltatásokat és multimédia technológiákat kínál a közgyűjtemények és a magánszféra számára. Tanácsadói, tervezői és gyártási szolgáltatásokat is kínálnak, ezzel biztosítva egy átfogó szolgáltatáscsomagot, amelyre egy kiállításnak szüksége lehet a kezdő koncepciótól kezdve a részletes designon át a megvalósításig és a fenntartásig. A cég szakterülete a multimédiás oktatási tartalmak tervezése és az audiovizuális megoldások létrehozása, továbbá a mobil alkalmazások és multimédiás túrák tervezése interaktív digitális megoldásokkal.

www.mae.pl


MOME

MOME

A MOME TechLab több mint egy tucat múzeummal működött együtt. Felkérésre vagy a Digitális Múzeum kurzus keretében sokféle interaktív alkalmazást készítettek, melyek élményt jelentenek, játékos módon tanítanak és térben és időben kiterjesztik a múzeumlátogatás élményét. MUZI a Múzeumkert hajdani közkeletű neve. Az idén készült azonos nevű mobil alkalmazással körbesétálva, a sokmindent megélt kert történetébe pillanthatunk be. A konferencia résztvevő nemcsak kipróbálhatják ezt a sétát, hanem megtudhatják, hogy hogyan született az alkalmazás, és miként lehet könnyen más helyszínre saját sétát készíteni.

techlab.mome.hu


MTA Sztaki

MTA Sztaki

Az MTA SZTAKI eLearning Osztálya az elmúlt évtizedben a hazai informatikai piac több szegmensében is meghatározó szereplővé vált, főként az innovatív termék- és tartalomfejlesztésben valamint különböző szakértői területeken. Az eredmények elérését elsősorban az oktatási, mobil, multimédia és kutatásfejlesztési tapasztalatok sokoldalú alkalmazása tette lehetővé.

Főbb K+F irányok:

- eLearning rendszerek bevezetése és elektronikus tananyagok fejlesztése,

- innovatív programfejlesztés webes és mobil platformokon, ill. videószemüvegre,

- helyfüggő szolgáltatások, turisztikai célú mobil alkalmazások fejlesztése,

- multimédia kiszolgálás optimalizálása.

Az osztály egyik innovatív okostelefonos fejlesztésével a GUIDE@HAND alkalmazás család tagjaival akár múzeumokban vagy múzeumokkal kapcsolatos rendezvényeken is találkozhatnak.

www.sztaki.hu


Renishaw

Renishaw

A Renishaw a világ egyik vezető mérnöki és tudományos technológiai vállalataként nagy tapasztalattal rendelkezik a precíziós mérés és az egészségügy területén. A vállalatunk által szállított termékek és szolgáltatások a sugárhajtóművek és a szélturbinák gyártásától a fogászaton át az agysebészetig igazán sokféle alkalmazásban használatosak. A Renishaw emellett világelső az additív gyártásban (más néven 3D-s fémnyomtatásban), és az egyetlen olyan vállalat az Egyesült Királyságban, amely fémporból alkatrészeket nyomtató ipari berendezéseket gyárt.

www.renishaw.hu


Xponia

Xponia

Az XPONIA az általa kínált innovatív tárlatvezetési technológiával új lehetőséget biztosít a modern múzeumi élmény megteremtéséhez. A precíz helymeghatározáson alapuló alkalmazás interaktív és multimédiás tartalmakra épülő múzeumi vezetővé változtatja a látogató kezében az okostelefont vagy a tabletet, bel- és kültéren, valamint 360°-os nézetben egyaránt. Az applikáción belül a látogató a saját igényeinek megfelelően állíthat össze tárlatvezetéseket, bejelölheti és elmentheti a számára érdekes műtárgyakat. A megoldásnak köszönhetően a múzeum egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak, ösztönözve őket arra, hogy később is visszatérjenek. A megoldás testreszabott elemzéseket is biztosít, melyek segítségével a látogatók viselkedése és az általuk generált minták (pl. bejárt útvonalak) követhetővé, valamint megvizsgálhatóvá válnak.

www.xponia.com

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu