Muzeum@Digit 2017

A 2013-ban indult éves MUZEUM@DIGIT konferencia idén ​fontos mérföldkőhöz érkezett: immár 5. alkalommal invitáljuk a Magyar Nemzeti Múzeumba a hazai és nemzetközi múzeumi szakma képviselőit a 2017. november 28-29. között megrendezendő eseményünkre.

A jeles évforduló alkalmából több újdonsággal is készülünk: a modern kor elvárásaival lépést tartva a megújuló konferenciát a környezettudatosság, a fenntarthatóság, az innováció és az interaktivitás jellemzi. A papírfelhasználás csökkentése érdekében kényelmes digitális megoldások, a konferencia interaktív mobilapplikációja, valamint a helyszín több pontján elhelyezett  képernyők szolgálják majd ki a résztvevőket.

A korábbi évek gyakorlatát követve a szakmai programban idén is hazai, európai és tengerentúli előadók színvonalas előadásai, valamint inspiráló múzeumi projektek bemutatói kaptak helyet. A MUZEUM@DIGIT fókuszában – eredeti koncepciójához híven – most is a digitális megújulás, az innováció, a trendek és tapasztalatok bemutatása áll, nagy hangsúlyt fektetve a nemrég elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégiára. Emellett – többek között – a kiállítások digitalizálása, a médiaoktatás, a kulturális statisztika, az audiovizuális archívumok és a digitális adatvagyon témaköre is terítékre kerül.

Az előadások mellett kötetlen fakultatív programok is várják az érdeklődőket: a konferencia mindkét napján tematikus digitális sétákat szervezünk kizárólag a résztvevők számára.
A tavaly debütáló új szolgáltatásunk sikerén felbuzdulva november 30-ra két különböző tematikájú workshopot is szervezünk, melyekre a konferenciára való regisztrációval egyidejűleg lehet majd jelentkezni. 

Az eddigi hagyományt követve, a szakmai programhoz idén is céges kiállítás kapcsolódik, amely lehetőséget nyújt az új technológiákkal történő ismerkedésre, a leendő üzleti partnerek felkutatására.  

Reméljük, hogy a konferencián szerzett inspiráló élmények új ötletekkel és motivációkkal vértezik fel a résztvevőket munkájuk folytatásához.

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu