Nemzetközi pályázatok

Europeana #edTech Kihívás

Az Europeana #edTech Challenge egy pályázati lehetőség vállalkozók, fejlesztők, designerek és oktatók számára, akik a digitális oktatási lehetőségeket kutatják. A pályázat azokat a legjobb termékeket, szolgáltatásokat vagy vállalkozásokat kívánja díjazni, amelyek sikeresen hozták össze a kulturális örökséget az oktatási technológiával. 

INTERREG Central Europe keretprogram felhívás

Megjelent az INTERREG Central Europe 3. pályázati felhívása, melynek keretében összesen 60 millió euró támogatás pályázható meg. A programcélokhoz illeszkedő, és a térség országait érintő együttműködések elsősorban a kulturális örökségmegőrzés területén és a kreatív iparágak bevonásával valósíthatóak meg.

Pályázati határidő: 2017. január 25.

További információk >>

Horizont 2020 pályázati lehetőségek

A Horizont 2020 programhoz kapcsolódóan nemrég több finanszírozási lehetőséget is meghirdettek a kulturális és kreatív szektor számára.

Europeana Kutatási Ösztöndíj Program

Az Europeana elindította Kutatási Ösztöndíj Programját, melyre olyan egyéni kutatási projektekkel lehet jelentkezni, amelyek felhasználják az Europeana gyűjtemények tartalmait az interkulturális párbeszéd témájának bemutatásához és felfedezéséhez. A jelentkezőktől elvárják, hogy a lehető legszélesebb körben kihasználják a platform nyújtotta lehetőségeket (API, metaadatok, stb.).

A projektek maximum 8000 eurós támogatásra pályázhatnak (utazás, fejlesztői díjak, stb.) - az Europeana legfeljebb három sikeres projektet támogat!

Jelentkezési határidő: november 5. 

További információk >>

grantshiresposterfinal3 

Kreatív Európa Program - pályázat kisebb és nagyobb együttműködési projektekre

Az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette az Európai együttműködési projektek 2018-as felhívásait. 
A Kreatív Európa Program Európai együttműködési projektek területén belül a kisebb és nagyobb együttműködési projektekre (EACEA 32/2017) 2018. január 18-ig lehet pályázni!

További információk >>

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu