Nemzetközi pályázatok

Horizont 2020 pályázati lehetőségek

A Horizont 2020 programhoz kapcsolódóan nemrég több finanszírozási lehetőséget is meghirdettek a kulturális és kreatív szektor számára.

Europeana Kutatási Ösztöndíj Program

Az Europeana elindította Kutatási Ösztöndíj Programját, melyre olyan egyéni kutatási projektekkel lehet jelentkezni, amelyek felhasználják az Europeana gyűjtemények tartalmait az interkulturális párbeszéd témájának bemutatásához és felfedezéséhez. A jelentkezőktől elvárják, hogy a lehető legszélesebb körben kihasználják a platform nyújtotta lehetőségeket (API, metaadatok, stb.).

A projektek maximum 8000 eurós támogatásra pályázhatnak (utazás, fejlesztői díjak, stb.) - az Europeana legfeljebb három sikeres projektet támogat!

Jelentkezési határidő: november 5. 

További információk >>

grantshiresposterfinal3 

Kreatív Európa Program - pályázat kisebb és nagyobb együttműködési projektekre

Az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) közzétette az Európai együttműködési projektek 2018-as felhívásait. 
A Kreatív Európa Program Európai együttműködési projektek területén belül a kisebb és nagyobb együttműködési projektekre (EACEA 32/2017) 2018. január 18-ig lehet pályázni!

További információk >>

Bajor ösztöndíjprogram

Az ösztöndíjak célja a doktori, posztgraduális tanulmányok, vagy egy éves kutatási tartózkodás finanszírozása a bajor egyetemeken. Az egyéves ösztöndíj legfeljebb 3 évre meghosszabbítható.

Jelentkezési határidő: 2017. december 1.

További információ >>

Az Osztrák–Magyar Akció Alapítvány pályázata tudományos tevékenységekre

Az Osztrák-Magyar AKCIÓ Alapítvány olyan alapítvány, amely az ausztriai és magyarországi oktatási, kutatási és felsőoktatási területen folytatott együttműködést támogatja. Az AKCIÓ elsősorban kétoldalú képzési és kutatási együttműködés létrejöttét szorgalmazza számos területen. Elsősorban olyan tevékenységeket finanszíroz, amelyek a fenti együttműködések létrejöttét szolgálják és egyéb anyagi forrásból támogatva kilátás van arra, hogy a program sikeresen folytatódik. Szlovák és cseh partnerek is bevonhatók az együttműködésbe. A támogatás súlypontját olyan tevékenységek képezik, amelyek témája mindkét ország és azok történelmi gyökerei aktuális fejlődési vagy/és jövőbeni fejlődési folyamatait érinti és kétoldalú érdeklődésre tartanak számot.

További információk >> 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu