MuseuMap Információs Nap

2017. május 30-án MuseuMap információs napot és digitalizálási workshopot rendeztünk a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében, melyre szeretettel vártuk az érdeklődőket.
 
A szakmai nap délelőttjén bemutattuk a résztvevőknek a MuseuMap aggregációs portált, amely összegyűjti és egy felületen elérhetővé teszi a partnerintézmények digitális tartalmait, valamint lehetőséget biztosít az Europeana portálhoz történő csatlakozásra is.
Kiemelten foglalkoztunk az OnlineData gyorsbeviteli rendszerrel, melyet a saját digitális gyűjteménykezelő rendszert nem működtető, de a MuseuMap aggregációs rendszerhez csatlakozni kívánó muzeális intézmények számára fejlesztettünk ki, hogy gyorsan és egyszerűen rögzíthessék a műtárgyaikhoz tartozó leíró adatokat és a digitális objektumokat.

Az információs nap délutánjára két párhuzamos programot szerveztünk:
 
OnlineData adatbeviteli rendszer oktatás
Az OnlineData adatbeviteli rendszert használni kívánó intézmények érdeklődő munkatársai, valamint az adatrögzítő munkakörben dolgozó közfoglalkoztatottak számára oktatást tartottunk a rendszerről, melynek keretében a szkennerrel történő digitalizálásról is alapvető ismereteket szerezhettek.
 
MuseuMap Klub
A MuseuMap Klub keretében jelenlegi és csatlakozni kívánó múzeumi partnereink számára szerveztünk vitaindító előadásokat és azokat követő közös beszélgetést az aggregációs szolgáltatással kapcsolatos eddigi tapasztalatokról, az aktuális kérdésekről.
 
Felhívjuk az érdeklődő partnerek figyelmét, hogy a rendelkezésünkre álló felhasználói licensz keret erejéig most ingyenes az OnlineData adatbeviteli rendszerhez és a MuseuMap aggregációs szolgáltatáshoz történő csatlakozás!

A teljes program http://ommik.hu/images/Dokumentumok/MuseuMap_infonap_program.pdf 
 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu