Most mindent megtudhatunk a digitális történetmesélésről!

Jövő héten kezdődik a Digital Storytelling Festival: május 10-11-én, a nyitógálán izgalmas workshopok, előadások, mesterkurzusok várják az érdeklődőket. A kétnapos ingyenes, online konferencia során elmélyülhetünk a kreatív storytelling technikákban és megismerhetjük azokat a gyakorlatokat, amelyek segítségével a digitális történetmesélés mindennapi tevékenységünk részévé válhat.

Megtanulhatjuk, hogyan készíthetünk hatásos videókat történeti témákban, és nemzetközi jó példákon keresztül, hogyan lesz egy jó sztoriból a társadalom számára releváns tartalom. Arra is fény derül, hogyan csempészhetünk egy kis humort a művészet bemutatásába, és hogyan használhatjuk fel, hasznosíthatjuk újra a szabadon hozzáféhető tartalmakat. A második napon a kreativitásé a főszerep: elsajátíthatjuk a GIF-készítés fortélyait, megtudhatjuk, mi teszi a jó mémet, és, hogy milyen összefogások segítik a tudáscserét ebben az egyre nagyobb teret hódító témában.

Bővebb információ és részletes program>>

 

A szervezők, az Europeana és a The Heritage Lab célja, amellett, hogy felhívja a figyelmet a kulturális örökség digitális bemutatásának sokszínűségére, az is, hogy motiválja a GLAM szektor résztvevőit a digitális tartalomgyártásra. Ezért egy versenyt is hirdettek, ahol a nemzetközi intézményeik megoszthatják történeieket. A versenykiírás, és a nevezés menetéről szóló angol nyelvű útmutató a fesztivál honlapján érhető el: https://medium.com/digital-storytelling-festival/creative-competition-e0e68aade270 

Az esemény weboldalán további tippeket olvashatunk a digitális történetmesélés eszközeiről és a módszereiről: a storytelling eszköztár ide kattintva érhető el.

A Digital Storytelling Festival Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/3225239347724842/?ref=newsfeed 

 

Regisztráció: https://www.eventbrite.co.uk/e/digital-storytelling-festival-opening-gala-tickets-304825199377