A budapesti művészettörténet-tudomány fesztiválra előadói jelentkezést hirdettek

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézete fesztivált szervez 2020. szeptember 24–26. között Budapesten, a Humán Tudományok Kutatóházában Látkép 2020 címmel. A változatos programokat kínáló fesztivál célja a művészettörténet-tudomány folyamatosan táguló horizontjának, egyre gazdagodó szakmai térképének megrajzolása; kaleidoszkópszerűen bemutatva a legújabb kutatási irányokat, kérdésfelvetéseket és eredményeket.

A Látkép 2020 azonban nemcsak az új módszerek és más tudományterületek felé nyit, hanem különböző műfajú eseményekkel a tágabb nyilvánosságot is szeretné megszólítani. A hagyományos konferencia keretein átlépve igazi fesztivállá válik: a résztvevők kedvükre válogathatnak a workshopokat, beszélgetéseket, gyűjteményi sétákat felvonultató változatos programból; kávéval és pogácsával a kezükben böngészhetik a poszterszekció tablóit, a kalandvágyók pedig kipróbálhatják magukat a tematikus szabadulószobában.

A konferenciára minden érdeklődő témajavaslatát várják, egyetemi hallgatóktól a szakma különböző területein régóta tevékenykedő szakemberekig. Az absztraktok alapján a szekcióvezetők és a Művészettörténeti Intézet közösen alakítja ki a konferencia végleges programját. A jelentkezőket a döntésről 2020. március végéig értesítjük.

A konferencia szekcióról és a beadandó absztrakt formai követelményeiről bővebben itt: http://latkep2020.mi.btk.mta.hu/konferencia-felhivas

Beadási határidő: 2020. február 29.

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ