Elindult a MuseumDigit konferencia regisztráció

A régió kiemelt szakmai konferenciája a digitális világ új trendjeiről, innovációiról és a kulturális örökségi tartalmak kreatív felhasználásáról a Magyar Nemzeti Múzeumban.

időpont: 2018 11. 27-28

regisztráció: http://museumdigit.hu/regisztracio/

magyar-angol honlap: museumdigit.hu

A kétnapos rendezvény során nemzetközi és magyar előadók bemutatják többek között a kulturális intézmények digitális stratégiáit (Kati Price, V&A Museum és Daffyd James, National Museum Wales), francia múzeumban működő komplex AR (Augmented Reality) alkalmazást (Magali Mallet, Airborne Museum), a médiaművészeti megőrzésének nehézségeit (Kónya Béla, Ludwig Múzeum) és a digitális kompetencia fejlesztés lehetőségeit (Eva Fog, DigiPippi; Dr Főző Attila, Digitális Pedagógiai Módszertani Központ).

Idén a MuseumDigit konferencia vendége az ICOM nemzetközi bizottsága az ICOM CIDOC (International Committee for Documentation), a szervezet tevékenységéről Prof. Monika Hagedorn-Saupe elnök tart előadást.

A konferencia teljes ideje alatt a múzeumi fejlesztéseket kiszolgáló cégek, mint kiállítók is jelen lesznek, bemutatva újításaikat, terveiket valamint egy kerekasztal beszélgetés során szakterületüket és sikeres együttműködéseik hátterét is megismerheti a közönség.

A konferencia extra napján, november 29-én az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ (OMMIK) a Histovery francia céggel közösen workshop programot tart „INTERAKTIV ÉS AUTONÓM DIGITÁLIS LÁTOGATÓI TÁRLATVEZETŐ RENDSZER” címen.

A konferencia szervezője: Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ (OMMIK)

Főtámogató:  HISTOVERY