Idén is átadják a Pulszky Társaság díjait

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület idén is meghirdeti a Pulszky Ferenc-díjat, a Pulszky Károly-díjat és az Éri István-díjat.

A Pulszky Ferenc-díj olyan muzeológusnak, restaurátornak, közművelődési vagy más szakágban tevékenykedő szakembernek adható, aki irányító, elméleti, tudományos vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez, megújításához, továbbfejlesztéséhez.

A Pulszky Károly-díj olyan muzeológusnak, restaurátornak, közművelődési vagy más szakágban tevékenykedő szakembernek adható, aki irányító, elméleti, tudományos vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez, megújításához, továbbfejlesztéséhez és aki a díj átadásának évében, azaz 2018-ban még nem tölti be a 40. életévét.

Az Éri István-díj a társaság egyik alapítójáról és kiemelkedő vezetőjéről elnevezett elismerés, a társaság azon tagjának adományozható, aki hosszabb távon kiemelkedő és hatásában is jelentős munkát vállal, illetve vállalt a társaság szakmai, érdekképviseleti és/vagy szervezési tevékenységében hozzájárulva ezzel egyúttal a magyar múzeumügy fejlesztéséhez.

A díjazottak személyére kizárólag a Pulszky Társaság tagjai nyújthatnak be javaslatot, melyek alapján a választmány dönt. A díjak átadására a Társaság közgyűlésén kerül sor, 2018 áprilisában. A díjazottak emlékplakettben és oklevélben részesülnek.

Javaslatokat 2018. február 28-ig lehet tenni.

További információk a Pulszky Ferenc-díjról >>

További információk a Pulszky Károly-díjról >>

További információk az Éri István-díjról >>

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ