Múzeumok Őszi Fesztiválja

Idén ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017. szeptember 25. és november 12. között.

A fesztivál idei jelmondata a látogatóbarát múzeum koncepcióját középpontba helyezve, illetve Szabó Magda születésének századik évfordulója apropóján: „Az ajtó nyitva áll”. A nyitott ajtó több mint jelkép: a múzeumok a fesztivál alatt vendégségbe hívják mindazokat, akik nyitott szemmel és lélekkel, kíváncsisággal és érdeklődéssel fordulnak feléjük. A Múzeumok Őszi Fesztiválja az aktuális jelmondattal igyekszik a hazai irodalmat meghatározó jeles írók, költők múzeumokban őrzött hagyatékára, jeles tárgyaira, az irodalom múzeumi környezetben játszott szerepére is ráirányítani a figyelmet.

A hét héten keresztül zajló Múzeumok Őszi Fesztiválja speciális programokkal, megnyitott múzeumi kapukkal nem pusztán a kulturális értékek megőrzésére, fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, hanem szeretné a 21. századi modern emberek számára is kézzelfoghatóvá, megélhetővé tenni a múzeumok világát.

Amennyiben egy működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmény részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, 2017. július 20-ig van lehetősége regisztrálni!

Regisztráció >>

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ