Pályázat fiatal muzeológusok számára

Az Országgyűlés elnöke ebben az évben is meghirdeti a Könyvtár, ami összeköt és a Múzeum határok nélkül című pályázatokat Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok és múzeumi szakemberek számára.
2019. szeptember 28. és október 26. között a két program keretében összesen húsz jelentkező tölthet el egy hónapot az Országgyűlési Könyvtárban, illetve az Országgyűlési Múzeumban.

A Könyvtár, ami összeköt – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése című program idén immáron kilencedik éve kerül megrendezésre. Célja a fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének és szakmai együttműködésének támogatása. Az ösztöndíj keretében nyolc határon túli és két magyarországi szakembernek nyílik lehetősége az Országgyűlési Könyvtárban megismerkedni annak állományával, szolgáltatásaival, valamint közös projektek kidolgozásában részt venni.

A könyvtári pályázat mintájára idén negyedik esztendeje kerül megrendezésre a Múzeum határok nélkül – Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakemberek együttműködése című ösztöndíjprogram, melynek segítségével fiatal muzeológusok nyerhetnek betekintést az Országgyűlési Múzeum munkájába. A résztvevők megismerkedhetnek a múzeum újraalapításának, működésének, digitális és tárgyi gyűjteményezésének koncepciójával, lehetőségük nyílik gyakorlati munkavégzésre, saját tevékenységük bemutatására, illetve közös szakmai együttműködésre.

Mindkét pályázat benyújtási határideje: 2019. június 29.

A pályázatok ide kattintva érhetőek el.

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ