DIGITALIZÁLÁS: 102 tárgy egy nap alatt

Hosszas előkészítő munkálatokat követően 2019. június 26-án, az esztergomi Duna Múzeumban indult útjára a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia (KDS) múzeumi mintaprojektje, melynek költségvetését és feladatait is fele-fele arányban osztja meg a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum.

A Duna Múzeum munkatársai felkészültségükkel és segítőkészségükkel jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a a Szépművészeti Múzeum Digitalizálási és Fotó Osztályának munkatársai a mobil laborral összesen 102 db precízen kiválogatott műtárgyat – hajómodelleket, navigációs műszereket, térképeket – digitalzált egy nap alatt. Az elkészült anyagot a nagyközönség a múzeum egy jelenleg készülő kiadványában is hamarosan megtekintheti, így az intézmény egyből hasznosítani tudja a felvételeket.

A KDS „főművek és utazás” témakörökre koncentráló mintaprojektjének keretein belül a mobil labor július első hetében következő állomásához érkezik, ezúttal a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum kiemelt tárgyai kerülnek reflektorfénybe.

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ