MuseumLearning - múzeumi kurzusok hozzáférhetően

Az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ 2019. november 4-én útjára indította legújabb szolgáltatását, a MuseumLearninget, melynek első, Kommunikáció kurzusát most bárki ingyenesen elvégezheti. 

A folyamatos tanulás naprakész tudást biztosít, ezért a mai ember életviteléhez, napi rutinjához leginkább alkalmazkodó, rugalmas képzési formát kínálunk az online elérhető, elsősorban múzeumi szakembereknek szóló kurzusokkal. 

A modern technológiai eszközökkel, illetve módszertannal alátámasztott interaktív e-learning rendszerben folyamatosan nyitjuk meg a nyílt, valamint a különböző akkreditált és állandóan bővülő zárt kurzusainkat. A jövőben újabb képzések elindítását is tervezzük, így például a decemberben debütáló Projektmenedzsment a múzeumban mellett a készülőben lévő Múzeumi Spektrum fő folyamatainak bemutatása is a kínálat részét képezi majd.

Most induló nyílt kurzusunk célja, hogy a kommunikáció jelentőségéről és lehetőségeiről nyújtson olyan alapvető ismereteket, melyeket a múzeumok mindennapi működésük során hasznosíthatnak. Megtudhatjuk, miért fontos az intézményen belüli kommunikáció tudatos szervezése, irányítása, valamint, hogy a PR és a marketing eszközök miként járulnak hozzá egy adott intézmény sikerességének növeléséhez. Információkat kaphatunk arról, hogy mire szükséges odafigyelni egy-egy rendezvény megszervezése folyamán, valamint, hogy a digitális elköteleződés hogyan befolyásolja a múzeum és a látogatók közötti kapcsolatot.

A kurzus feldolgozásához körülbelül 160 perc szükséges.

Célunk, hogy a MuseumLearning egy olyan komplex szakmai oktatási program legyen, amely magában foglalja magas színvonalú multimédiás, interaktív tananyagokat, a gyakorló- és vizsgafeladatokat és a folyamatos tanári/tutori segítséget egyaránt.

 

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ