Út a digitális kulturális örökség közösségeihez

Hogyan érhető el, hogy látogatóink elköteleződjenek a digitális kulturális örökség iránt?

Szeretné tudni, hogy mik történnek a múzeumok, levéltárak és könyvtárak kulisszái mögött? Gondolkodott már azon, hogy ezek az intézmények mily módon osztják meg gyűjteményeiket az érdeklődőkkel? A digitalizáció ma már mindennapi életünk meghatározó része, befolyással van arra, hogyan viszonyulunk múltunkhoz, de jelenünkhöz is.

A GLAM szektor (galériák, könyvtárak, levéltárak és múzeumok) dolgozóinak így eddig nem tapasztalt kihívásokkal kell szembenézniük.  A KU Leuven University ingyenesen elvégezhető, e-learning rendszert tervezett, melynek résztvevői megtudhatják, hogy hogyan kötelezhetik el a felhasználóikat, olvasóikat vagy látogatóikat az online gyűjtemények és a digitális kulturális örökség iránt, hogy milyen stratégiákat használhatnak a hallgatóság oktatására, vagy, hogy miként férhetnek hozzá és hogyan használhatják a digitális platformokat (pl. Europeana).

A képzés valóban változatos tematikát kínál: lesz szó fényképezésről, múzeumokról, táncról és az anyagi- és szellemi kulturális örökségről is. Az elméleti tudnivalókon kívül gyakorlati példák illusztrálják, hogyan is teremthető meg a kapcsolat a látogatók, érdeklődők és a digitális tartalmak között.

További információ és regisztráció a Creating a Digital Cultural Heritage community – A Digitális Kulturális Örökségi közösség létrehozása képzésre ide kattintva érhető el.

 

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ