3 ezer eurós nyeremény a Mashup Film Festival győztesének!

Van egy filmfesztivál, ahol csupa olyan film szerepel, amit alkotójuk már létező filmek, mozgóképes és írott dokumentumok, hanganyagok, animációk és fotók felhasználásával készített. Csak a képzelet szab határt annak, hogy az interneten szabadon elérhető és jogdíj nélkül felhasználható művekkel mit kezdünk, és mindössze egy szerkesztőprogram és jó internetes kapcsolat kell hozzá.

A Mashup Film Festivalt már évek óta megrendezik Franciaországban. Népszerűségének oka, hogy demokratikus- nem kell hozzá rendezői diploma, hogy bárki benevezze a filmjét-, az eredmény pedig látványos, humoros és/vagy meglepő. Csak kreativitás, nyitottság és egy jó ötlet kell hozzá.

Egy példa arra, miről is van szó:

Bande-Ambiance Long-métrage "Pellicular", alkotó Julien Lahmi.

A kulturális örökség kreatív felhasználása izgalmas és folyamatosan megújuló terület. Azok, akik a Mashup Film Festivalra beküldik filmjeiket, nem csak különböző európai városok mozijaiban és filmfesztiválhatján láthatják viszont a vásznon műveiket, de bekerülnek a CNC-Talent programba, melynek fődíja 3 ezer euró.

Nincs megkötés, hogy ki pályázhat. Az egyetlen feltétel, hogy a film szabadon felhasználható anyagokból készüljön, a jelentkezési határidő: 2020. március 15. A mashupokat a következő címre várják: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A filmfesztivál szervezői segítséget is adnak az anyaggyűjtéshez (ezeket nem kötelező használni), amik között az Europeana rekordjai is felfedezhetők:

https://www.europeana.eu/portal/en/search?f%5BDATA_PROVIDER%5D%5B%5D=Filmoteca%20de%20Catalunya&view=grid

https://www.europeana.eu/portal/en/search?q=DATA_PROVIDER%3A%22Museo%20Nazionale%20del%20Cinema%22&view=grid

https://www.europeana.eu/portal/en/search?f%5BDATA_PROVIDER%5D%5B%5D=Netherlands%20Institute%20for%20Sound%20and%20Vision&view=grid

https://www.europeana.eu/portal/en/search?f%5BTYPE%5D%5B%5D=VIDEO&per_page=96&q=&view=grid&f%5BREUSABILITY%5D%5B%5D=open

 További információ a fesztiválról angol és francia nyelven itt elérhető.

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ