Pályázat kutatóknak: magyar-francia együttműködések, projektek

A Tempus Közalapítvány felhívást tett közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a francia Külügyminisztérium (MEAE) és a francia Felsőoktatási, Kutatási és Innovációs Minisztérium (MESRI) révén megvalósuló magyar- francia kétoldalú, két év időtartamra szóló projektek megvalósítására a társadalomtudományok területén. 

Kiknek?

A Balaton Program – Programme Hubert Curien keretében magyarországi felsőoktatási intézmények tanszékeinek, intézeteinek, kutatócsoportjainak, valamint kutatóintézetek jelentkezését várjuk, akik francia partnerükkel közös együttműködést kívánnak megvalósítani. 

A pályázat célja

Kiemelkedő kétoldalú kutatási projektek létrehozása. Előnyt élveznek az új együttműködések, valamint a fiatal kutatók és doktoranduszok közreműködésével megvalósuló projektek. 

A jelentkezés feltételei

  • A pályázati felhívás a felsőoktatási intézmények, kutatóközpontok vagy vállalatok mellett működő kutatólaboratóriumoknak szól.
  • Az egyik legfontosabb szempont az aktív részvétel, különösen a doktorátuson dolgozó vagy a frissen ledoktorált fiatal kutatók közül választanak.

A pályázat összege

A támogatás maximálisan elnyerhető összege a magyar partner részére projektenként évi 500.000,- forint, a két évre összesen 1.000.000,- forint. 

A támogatás kizárólag a projektben részt vevő magyar kutatók Franciaországba történő és - a projekt helyszíne által indokolt - Franciaországon belüli utazásainak a fedezésére, valamint franciaországi tartózkodásaira (szállás, étkezés, kiadványok beszerzése, utazási biztosítás) használható fel.

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 

2020. június 30., kedd, 23h

További információ: a Tempus Közalapítvány és a Francia Intézet oldalán

Tags:

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ