Fogadj örökbe egy múzeumi tárgyat!

A brit  Royal Air Force Museum (Királyi Légierő Múzeuma) izgalmas új programot hirdetett meg, amely lehetőséget kínál a nagyközönség számára, hogy a múzeum gyűjteményében található több mint 50 tárgy közül egyet örökbe fogadjon, és ezáltal támogassa a múzeumot.

Adopt an Artefact

Az RAF Múzeum több mint 1,3 millió elemből álló gyűjteménye a több mint egy évszázados RAF történelemre terjed ki, az Adopt an Artefact programba válogatott ikonikus tárgyaknak mind elbűvölő története van. Böngészhetünk több mint 50 örökbefogadható tárgy között, amik között szerepelnek hajtókalapok, kabalák, repülõs ruha, repülõgépek és a Möhne-i gát töredékei és egy évfordulós söralátét is. A legolcsóbb örökbefogadási opció 25 font, ami 12 hónapig tart. Az örökbefogadott tárgyról a “szülők” rendszeresen információkat kapnak. 

Twinkletoes the CatPlaying Cards with Hidden MapsRAF Evening Bag

A tárgyak között szerepel egy rejtett térképekkel ellátott játékkártya-csomag. A második világháború alatt a német hadifogságba esett RAF katonák kártyapaklikban csempészték be a térképeket. A cuki fekete macska, Twinkletoes  Arthur Whitten Brown talizmánja volt. A szerencsehozó Twinkletoes Brown és John Alcock kapitány mellett repült az első, non-stop transzatlanti repülóút alkalmával 1919-ben, ami igencsak nagy kaland egy zsebbe való macska számára. Van csokoládé- és cukorkavásárlásra feljogosító kupon, ami 1953-ig volt forgalomban, RAF logós alkalmi táska, jamaikai katonai kitűző és tojáspor is.

Hawker Siddeley Gnat T1

További információk a múzeum honlapján.

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ