Pályázat: Európai Év Múzeuma Díj 2022

Megjelent a European Museum Forum felhívása az European Museum of the Year Award 2022 versenyre. A független, nonprofit szervezet célja, hogy megismertesse a múzeumi gyakorlatban megjelenő innovációs megoldásokat, fejlesztéseket, melyeknek jelentős hatással vannak a nemzeti és nemzetközi múzeumi szférára.

  • A versenyre új, vagyis az elmúlt három évben nyílt (2017 januárja óta) múzeumok jelentkezhetnek, illetve olyanok, ahol jelentős felújítás, fejlesztés történt.
  • Időszaki, illetve félig állandó kiállításokkal lehet pályázni, feltétel, hogy a bírák látogatásának idején (2021 nyár, kora ősz) kész, illetve nyitva legyen, és 2022. június végéig megtekinthető legyen.

A pályázatok benyújtásának határideje 2021. április 30.


Nem pályázhatnak a jelentkezés időpontjában több mint 4 éve nyitva tartó múzeumok, kiállítások, továbbá olyan intézmények, amelyek 2017-2020 között már nyújtottak be pályázatot.

Pályázni a jelentkezési lapkitöltésével, a pályázati anyag összeállításával és a jelentkezési díj megfizetésével lehet. További információk:
https://europeanforum.museum/applications/becoming-candidate/
https://europeanforum.museum/applications/applications-emya-2022-now-open/

Kérdéseivel keresse Nagyné Batári Zsuzsannát, a European Museum Forum magyarországi kapcsolattartóját a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Tags:

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ