MuseumDigit 2021 - szabadon visszanézhető előadások

A tavalyi, 2021-es konferencia teljes szakmai anyaga, az online és offline előadásokról készült felvételek is felkerültek a MuseumDigit Youtube csatornájára!

Így, aki felevenítené az érdekes előadások emlékeit, vagy nem tudott részt venni a konferencián, már otthonról, az irodában, vagy esetleg hazafelé menet a buszon is Digitelhet velünk. 

Megnézem MuseumDigit 2021 lejátszási listáját!

Mi is a MuseumDigit?

A régió kiemelt szakmai konferenciája, mely hazai és nemzetközi múzeumi szakemberek, múzeumi vezetők, céges partnerek segítségével vonultatja fel a múzeumi világ újdonságait, vitatja meg a legfontosabb társadalmi kérdéseket. Hagyományosan ősszel, novemberben kerül megrendezésre az Magyar Nemzeti Múzeumben az esemény. A konferencia szervezője az MNM OMMIK, vagyis mi: az Országos Muzeológiai és Információs Központ.  

 

Válogatásunk az tavalyi év előadásaiból:

Risto Sarvas a finn Aalto Egyetem professzora, számos sikeres vállalati stratégia megálmodója. Előadásából megtudhatjuk, hogy kulturális intézményként mit tanulhatunk a digitális üzleti világ újdonságaiból, trendjeiből.

James Bradburne Milánó leglátogatottabb múzeumának vezetője, aki kinevezésekor fenekestül felfordította, és újragondolta Pinacoteca de Brera-t. A koronavírus azonban hatással volt a világ összes múzeumára, legyen az egy apró vidéki gyűjtemény, vagy egy impozáns turisztikai célpont. James előadásából megtudhatjuk, hogy milyen tanulságokat fogalmazhatunk meg a múzeumok működéséről az átmeneti időszakban, az újranyíló múzeumajtók mögül.

Sarah Kenderdie előadásából kiderül, hogyan válhat az adatok feldolgozása élményszerűvé, érzékelhetővé és megfoghatóvá, és hogyan használhatjuk ezt a kulturális örökségi tartalmak közzétételére.

Martijn Laar szerint egy modern múzeumnak ma már több platformon jelenlevő történetmesélőnek kell lennie, ezért a holland Beeld en Geluid ennek megfelelő online felületeket alakítottak ki. Az előadásában beavatja közönségét, hogy milyen újításokat vezetett be múzeum digitális stratégiájában.

 

Sanjin Mihelic a zágrábi Régészeti Múzeum igazgatója, előadásából megtudhatjuk, miként lehet a régészet turisztikai erőforrás. A kulturális útvonal modelljén keresztül mutatja be, e két terület miként működhet együtt eredményesen.

 

 

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ