F@imp 2022 - Idén is várják a múzeumok kiemelkedő multimédiás, digitális alkotásait az AVICOM fesztiváljára!

Már lehet pályázni! Április 15-én nyílt meg az internetes felület, ahová egészen május 31-ig várják a kiemelkedő multimédiás múzeumi alkotásokat: az intézményi regisztrációt követően a pályaműveket fel lehet tölteni a fesztivál weboldalára.

 

Mi is a F@IMP?

Az ICOM Audiovizuális, Új Technológiákkal és Közösségi Médiával foglalkozó Nemzetközi Bizottsága (AVICOM) 1996 óta rendezi meg éves fesztiválját. A fesztivál az audiovizuális tartalmak alkotásában, közzétételében jeleskedő múzeumokat díjazza, emellett teret ad az innovatív multimédiás technológiák jó gyakorlattá formálására.

 

Milyen pályaműveket várnak?

Weboldalak, applikációk, hanganyagok, videók, filmek, és a közösségi médiához készült tartalmak mellett kreatív és interaktív kiállításokat, installációkat, kiterjesztett valóság technológiát alkalmazó múzeumi megoldásokkal is lehet nevezni. A kis büdzsével rendelkező, kevés pénzből előteremtett produkciókat is külön szeretettel vár az AVICOM. A hangsúly inkább a közönség elérésén, aktivizálásán, edukációján, kevésbé a dramaturgián vagy a kiemelkedő esztétikai értéken van. 

A pályázás menetéről bővebben a fesztivál honlapján, ide kattintva tájékozódhatnak.
A nevezés idén is díjtalan!

 

Mikor és hol kerül sor a díjátadó ünnepségre?

A tavalyi, budapesti Díjkiosztó ünnepséghez hasonlóan idén is két év múzeumi produktumait együtt ismerik el.
Az 2021-es és 2022-es F@IMP Fesztivál közös díjkiosztó ünnepségére Csehországban, az ICOM Prague 2022 általános konferenciáján kerül sor, augusztus 28-án.

 

Magyar múzeumok eredményei F@IMP fesztiválon 

2020-ban ezüst fokozatot nyert Néprajzi Múzeum "A hagyományos vonószene Magyarországon" című rövidfilmje és a Szépművészeti Múzeum installációja, emelett az Iparművészeti Múzeum kinektje kapott elismerést.

2019-ban Magyar Nemzeti Múzeum produkciója a "Malenki Robot Memorial Place" Rövidfilm kategóriában volt nyertes, valamint a PIM, a Skanzen és a Néprajzi Múzeum is díjakban részesült

2016-ban az MNM Mátyás Király Múzeumának filmjét és a az Ipaművészeti Múzeum és a MOME TechLab SzínTükör alkalmazását díjazták

 

 

 

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ