Konferencia: Újragondolt látogatói élmény és történetmesélés a múzeumban

A másfél napos, ingyenes angol nyelvű konferencia fókuszában a múzeumokban zajló digitális fejlesztések és kommunikációs kihívások állnak. Ismerje meg, hogy a digitális tervezés és az online jelenlét - legyen szó akár a közönség bevonásáról, akár a virtuális kiállításokról - hogyan támogathatja, egészítheti ki a múzeumok munkáját.  

A MUSE.ar projekt zárókonferenciájának előadói között neves hazai és külföldi szakembereket látnak vendégül, hogy megosszák tapasztalataikat, ismertessék izgalmas VR, AR, multimédiás projekteiket. Az ICOM AVICOM, a múzeumi világszervezet audiovizuális, új technológiákkal és közösségi médiával foglalkozó nemzetközi bizottsága társult partnerként segíti konferenciát. Az esemény egyik célja, hogy a múzeumi szakembereket naprakész tudással vértezze fel az audiovizuális és új technológiák nyújtotta lehetőségekről, lehetőséget biztosítson a hasznos és tartalmas szakmai vitára és eszmecserére.  

Időpont: 2022. december 14-15.  10h-16h

Helyszín: Márai Sándor Művelődési Ház (1013 Budapest, Krisztina tér 1.)  

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amely az alábbi linken keresztül lehetséges: 

https://forms.gle/jHARC6eibGjge2Aj9  

Facebook esemény: 

https://fb.me/e/4hhL4Bf3i  

A konferencia programja: 

 

 

 

 

 

Az előadásokat a helyszínen magyar nyelvű tolmácsolással is lehet követni. 

 

MUSE.ar platform workshop december 15-én 14:40-17:00-ig 

A konferencia második napján egy izgalmas workshopra invitálnak a szervezők, amely során a résztvevők betekintést nyerhetnek a MUSE.ar projekt fejlesztésébe, és kipróbálhatják a MUSEAR platformot. A MUSEAR platform egy több modulból álló digitális rendszer, amely lehetővé teszi multimédiás mobilalkalmazások egyszerű létrehozását, karbantartását és fogyasztását. A MUSEAR platform elsődleges célja, hogy megkönnyítse a digitális narratívák létrehozását a kulturális örökség (múzeumok és galériák) és a turizmus területén. A MUSEAR platformot informatikai szakemberek, örökségvédelmi tolmácsok és a digitális médiában kifejező alkotók fejlesztették ki. A workshop angol nyelven, fordítás nélkül kerül megrendezésre. 

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ