Nők a tudományban

A budapesti Francia Intézet és a Nők a Tudományban Egyesület egésznapos beszélgetést szervez, 2023. március 27-én, hétfőn, délelőtt 9 órától a budapesti Francia Intézet Auditorumában. A konferencia szinkrontolmácsolással, magyar és francia nyelven egyidőben zajlik majd, a nőknek a kutatásban és a tudományos ismeretek fejlődésében betöltött szerepéről, valamint a meghívott előadók saját tapasztalatairól, karrierjéről, fő kutatási eredményeiről.

 

Akik beszámolnak:

  • Balázsi Katalin, A Magyar Nők a Tudományban Egyesület elnöke, ELKH Energiatudományi Kutatóintézet, Osztályvezető;
  • Dubrulle Bérengère, A Francia Nemzeti Tudományos Kutatási Központ (CNRS) Kondenzált Állapotfizikai Osztályának kutatási igazgatója, a Les Houches-i Fizikai Iskola igazgatója, "Az év tudósnője" - Irène Joliot-Curie 2022 Tudományos Akadémia díja.
  • Praz Françoise , A Francia Nemzeti Tudományos Kutatási Központ (CNRS) kutatási igazgatója a Biológiai Tudományok Intézetében, az "Egészségügy Európa program" és a "Biológia-egészségügy-gyógyászat kapcsolatai" vezetője.;
  • Demarty Yaël, A Saint Louis-i Francia-Német Intézet (ISL) kutatója;
  • Peugeot Adèle, A Veolia kutatója, fejlesztési és innovációs projektmenedzsere, szakterülete a kémia;
  • Kóspál Ágnes, Csillagász és fizikus, a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézet tudományos tanácsadója (Magyarország), a Heidelbergi Max Planck Csillagászati Intézet külső tagozata (Németország), L'Oréal-UNESCO Nemzetközi Ifjúsági Női Tudományos Díj (2017) ;
  • Bálint Erika, Kémikus, professzor a BME szeves kémia és technológia tanszékben
  • Berki Tímea, A Pécsi Tudományegyetem immunológia professzora;

 

A szervezők szeretettel várják nem csak a tudományos élet már aktív szereplőit, de minden, a tudomány iránt érdeklődő diákot és hallgatót egyaránt.

 

A részvétel regisztrációhoz kötött, a teljes program pedig itt érhető el.

 

 

budapesti Francia Intézet

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ