Műfajok, rendszerek, adatbázisok | konferencia

Április 13–14-én, csütörtökön és pénteken az MTA Humán Tudományok Kutatóházában kerül megrendezésre a Műfajok, rendszerek, adatbázisok – Mérlegen a folklorisztika alapfogalmai című kétnapos konferencia. Az esemény szervezői a BTK Néprajztudományi Intézetének Folklór Osztálya, az ELTE BTK Folklore Tanszéke és a „Kelet–Nyugat” Vallásetnológiai Kutatócsoport.

A csütörtöki nap témája a Műfajiság a folklórban és a Rendszerek a folklorisztikában – a folklór cédula-archívumai majd, maradva a rendszerek világánál, a katalógusok és indexek lesznek, estére pedig egy batyubállal kísért szakmai beszélgetésre is invitálnak a konferencia szervezői, melynek helyszíne a BTK Néprajztudományi Intézet Tárgyalója, a HTK 8. emeletén. Másnap, pénteken a Digitális adatbázisok, tezauruszok, indexek valamint A folklorisztika történeti forrásainak gyűjtése, közzététele és hálózati kutatása lesz a tudományos vita tárgya.

 

A részletes program, illetve a konferencia meghívója itt érhető el.

A konferencia helyszíne: MTA Humán Tudományok Kutatóháza, földszint, K.0.11-12. terem (1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.)

 

Néprajztudományi Intézet

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ