Webináriumok & egy digitális fesztivál

Alábbi cikkünkben nem is egy, de rögtön 3 programot szeretnénk ajánlani.

 

  • ICOM-tagok figyelmébe

Április 21-én, pénteken 13:30-tól az ICOM Fenntarthatósági Munkacsoportja tart 90 perces webináriumot, melynek témája a 2030 Action Plan lesz. Az ICOM WGS által kidolgozott keretrendszer célja, hogy támogassa a múzeumokat és a különböző, az ICOM kötelékében tevékenykedő bizottságokat a fenntarthatóság megvalósításában, a már bevett jó gyakorlatok tovább gondolásában.

A webináriumra itt lehet regisztrálni. ICOM

 

  • Kismúzeumok és EU támogatás határokon innen és túl

A 2027-ig tartó, új Európai Uniós támogatási ciklusban több támogatási program, köztük a Horizon Europe, a Creative Europe és az Erasmus+ is megújult, ez adja a május 2-án megrendezésre kerülő tájékoztató apropóját. Éppen ezért a webinárium házigazdái, Evelyn Kaindl-Ranzinger és Margherita Sani szeretnék újra megosztani a NEMO korábbi toolkitjének hasznos praktikáit, valamint a határokon átnyúló kooperáció alapelveit, alkalmazkodva a megváltozott pályázati körülményekhez. Kifejezetten a kismúzeumok figyelmébe ajánlják például az Erasmus+ program adta lehetőségeket.

A 2021-ben megjelent Határokon átívelő múzeumi kooperáció (Cross-Border Cooperation for Museums) letölthető az alábbi linken.

A regisztráció mindenki számára nyitva áll, a szervezők azonban csak az első 200 jelentkezőnek tudnak helyet biztosítani. NEMO

 

  • Digital Storytelling Festival

Május 9-10-én, kedden és szerdán délelőtt 10 órától szervez közös online rendezvényt az Europeana és a The Heritage Lab. Javasoljuk mindazoknak, akik szeretnék megismerni a digitális történetmesélés legújabb trendjeit és életre kelteni a kulturális örökségeink mögött megbújó történeteket. Az idei fesztiválon szó lesz a mesterséges intelligencia és a történetmesélés kapcsolatáról, de mentális egészségről, jóllétről és a több érzékre ható történetmesélésről is.

A rendezvény ingyenes, regisztrálni az alábbi linken lehet. Europeana.eu

 

 

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ