Aggregátorok napja - A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói

AGGREGÁTOROK NAPJA. A DIGITÁLIS KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG HAZAI ÉS EURÓPAI SZOLGÁLTATÓI

 

A 2023. november 2-3. között megrendezésre kerülő Europeana Aggregators’ Forumhoz kapcsolódóan a hazai aggregátorok nyitó eseményt tartanak 2023. november 2-án Aggregátorok napja. A digitális kulturális örökség hazai és európai szolgáltatói. címmel. A délelőtti rendezvénynek a Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme ad helyet. 

Magyar Nemzeti Múzeum, a DigiPhil és a Forum Hungaricum által közösen szervezett rendezvényre ellátogatók megismerkedhetnek a hazai aggregátorokkal és szolgáltatásaikkal, s kapcsolatot építhetnek a megjelent hazai közgyűjtemények tartalomszolgáltató intézményeinek képviselőivel. A téma szakértői által tartott inspiráló, kreatív és gondolatébresztő prezentációkon keresztül nemzetközi kontextusban kerül bemutatásra a hazai, illetve az európai digitális kulturális örökség és megőrzésének jelenlegi helyzete.

A délelőtt során a MuseuMap – a Magyar Nemzeti Múzeum aggregációs szolgáltatása – is bemutatkozik. A 2016 óta működő portál, 2019-ben lett az Europeana akkreditált partnere, azóta aktív résztvevője az eseményeinek. Az eseményt megnyitja Dr. Hammerstein Judit a Magyar Nemzeti Múzeum Főigazgató-helyettese.

Szervezők: MNM OMMIK, DigiPhil, Forum Hungaricum 

Időpont: 2023. november 2., délelőtt

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem,

1088 – Budapest, Múzeum krt. 14-16.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje 2023. október. 25. Várjuk az érdeklődőket a múzeumi szférából és a kulturális szféra egyéb területeiről. A konferencia nyelve angol. A rendezvény nem sajtónyilvános.