42. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait az idei pályázat anyagából rendezett 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitójára és a pályázat díjkiosztójára. A vendégeket köszönti KÖRÖSI Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója és BÁNKUTI András, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztályának elnöke,  a kiállítást megnyitja KARIKÓ Katalin Nobel-díjas kutatóbiológus.

A megnyitó és díjátadó időpontja: 2024. április 11., 17 óra
Helyszín: Capa Központ, Rendezvényterem

A pályázatra ebben az évben 250 fotográfus 2470 pályaművel nevezett, a beküldött fotók száma 6810 volt.

A zsűri tagjai voltak: Szlukovényi Tamás (elnök), a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict kurátora, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője; Stephane Arnaud az AFP francia hírügynökség fotó főszerkesztője; Adrian Evans, a Panos Pictures (London, Nagy-Britannia) igazgatója; Bócsi Krisztián, a Bloomberg News fotóriportere; Szabó Bernadett, a Reuters fotóriportere.

A pályázat anyagából készült a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás.  Az év fotói 2023 című évkönyv a kiállítás ünnepélyes megnyitójával egyidőben jelent meg, ebben még bőségesebb válogatás található a pályázatra beküldött fotókból.

 

A kiállítás megtekinthető: 2024. április 12. – 2024. június 2., Capa Központ, I. emelet
A kiállítást rendezte: Bánkuti András  Balogh Rudolf-díjas fotóriporter
A kiállítás a Budapest Photo Festival része.

 

Capa Center

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ