Tari János: Új nemzetközi trendek az audiovizuális/digitális muzeológiában. Az AVICOM/FIAMP 2014 moszkvai múzeumi fesztivál díj nyertesei

AVICOM folyamatosan felhívja a múzeumi szakemberek figyelmét a korszerű audiovizuális módszerek és az új technológiák nyújtotta lehetőségekre a múzeumok számára.

Lehetőség szerint évente megszervezi a Nemzetközi Audiovizuális Fesztivált Múzeumok és a Kulturális Örökség tematikájában (FIAMP), amely bemutatja, díjazza a legeredetibb produkciókat és terjeszti a múzeumi és kulturális intézményi együttműködésben létrehozott alkotásokat. A legutóbbi konferencia és fesztivál megrendezésére 2014. szeptember 18-21. között Moszkvában került sor az ICOM Oroszország, az ADIT és az AVICOM szervezetek együttműködésében. Közel 60 nemzetközi múzeumi produkció regisztrált a versenyre, audiovizuális programok, honlapok, multimédia és interaktív eszközök kerültek ismertetésre. Az AVICOM Közgyűlésén 17 múzeum képviselői kaptak díjat a legjobb múzeumi produkciók közül. Az előadás rövid részleteket mutat be ezekből az új és hagyományos médiumokból frissített tipológiai keretben.

 

Prezentáció letöltése





Tags:

 

 

 

Országos
Muzeológiai Módszertani
és Információs Központ