Hírek a nagyvilágból

Minőség a múzeumban - 2018.10.09

Korunkban a társadalmi és gazdasági környezet egyre gyorsuló ütemben változik, melyben a múzeumoknak magas színvonalon kell megfelelniük a társadalmi és fenntartói elvárásoknak, emellett hatékonyan és eredményesen, a jogszabályok teljes körű betartásával kell a mindennapokban a múzeumot működtetni. Ehhez a nem egyszerű feladathoz szeretnénk segítséget nyújtani, a közös szakmai gondolkodást elindítani, támogatni.

A Minőség a múzeumban címmel meghirdetett rendezvényen több előadás segítségével járjuk körbe a minőség, a minőségirányítás, a minőségbiztosítás kérdéskörét, valamint a régi, ma már nem hatályos Múzeumi Ügyrend tartalmi, és a mai jogszabályoknak megfelelő, szakmai konszenzussal történő megújítását.

Konzultáció az Európai Örökség címről

Nyilvános konzultációt indít az Európai Bizottság az Európai Örökség címről. A konzultációban európai polgárok és kulturális döntéshozók oszthatják meg nézeteiket az Európai Örökség címmel kapcsolatban. A kérdőív angol, francia és német nyelven érhető el.
A konzultáció vége: 2018. május 24.

Bővebben

Múzeumok Éjszakája - 2018. június 23.

A 2003 óta évente megrendezésre kerülő országos program sikere kétségtelen. A múzeumi világ és a kultúra kincsei a szokásos formulákat levetve új megközelítésben és szokatlan időpontban kapnak főszerepet. Az idei év központi témája a Családok évéhez kapcsolódva a Család és Kultúra kapcsolata, a főszereplő város Pécs.

Budapesten közel 130 intézmény várja színes programokkal az érdeklődőket a gyerekekre is gondolva. A városi közlekedést megkönnyíti, hogy a BKK külön „Múzeumbuszokat” is indít valamint „Múzeumi Mol Bubi bérlet” is váltható, ami egyben a program jegyének árát is tartalmazza.

A program hivatalos honlapja: https://muzej.hu/hu

Bővebben a BKK ajánlatairól: https://bkk.hu/muzej-2018/

Múzeumbusz útvonal és menetrend: https://bkk.hu/apps/docs/2018_Muzej_szorolap.pdf

Múzeumbusz és MOL Bubi gyűjtőállomások: https://bkk.hu/apps/docs/muzej2018_bubi.pdf

AVICOM első díjat nyert a Magyar Nemzeti Múzeum alkalmazása

Az AVICOM nemzetközi szervezetétől a Mobil Alkalmazások kategória első díját vehette át a Magyar Nemzeti Múzeum. Az Anna – Változatok székely asszonysorsra című kiállításhoz kapcsolódó mobilalkalmazást a GuideNow fejlesztette. A díjat a németországi Kommern-ben tartott konferenciával egybekötött díjátadón vehette át a múzeum képviseletében Bayer Árpád.

Bővebben az mnm.hu oldalon

MuseumMap.hu sikere a Digital Talkshow Mindenkinek műsorában

Justin Viktor, IT újságíró képtárakat és képes adatbázisokat feldolgozó sorozatában a Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK főosztályának fejlesztésében megvalósult MuseuMap.hu weboldal szolgáltatásait, koncepcióját dicséri.
 
 

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu