Hírek a nagyvilágból

Konzultáció az Európai Örökség címről

Nyilvános konzultációt indít az Európai Bizottság az Európai Örökség címről. A konzultációban európai polgárok és kulturális döntéshozók oszthatják meg nézeteiket az Európai Örökség címmel kapcsolatban. A kérdőív angol, francia és német nyelven érhető el.
A konzultáció vége: 2018. május 24.

Bővebben

Múzeumok Éjszakája - 2018. június 23.

A 2003 óta évente megrendezésre kerülő országos program sikere kétségtelen. A múzeumi világ és a kultúra kincsei a szokásos formulákat levetve új megközelítésben és szokatlan időpontban kapnak főszerepet. Az idei év központi témája a Családok évéhez kapcsolódva a Család és Kultúra kapcsolata, a főszereplő város Pécs.

Budapesten közel 130 intézmény várja színes programokkal az érdeklődőket a gyerekekre is gondolva. A városi közlekedést megkönnyíti, hogy a BKK külön „Múzeumbuszokat” is indít valamint „Múzeumi Mol Bubi bérlet” is váltható, ami egyben a program jegyének árát is tartalmazza.

A program hivatalos honlapja: https://muzej.hu/hu

Bővebben a BKK ajánlatairól: https://bkk.hu/muzej-2018/

Múzeumbusz útvonal és menetrend: https://bkk.hu/apps/docs/2018_Muzej_szorolap.pdf

Múzeumbusz és MOL Bubi gyűjtőállomások: https://bkk.hu/apps/docs/muzej2018_bubi.pdf

AVICOM első díjat nyert a Magyar Nemzeti Múzeum alkalmazása

Az AVICOM nemzetközi szervezetétől a Mobil Alkalmazások kategória első díját vehette át a Magyar Nemzeti Múzeum. Az Anna – Változatok székely asszonysorsra című kiállításhoz kapcsolódó mobilalkalmazást a GuideNow fejlesztette. A díjat a németországi Kommern-ben tartott konferenciával egybekötött díjátadón vehette át a múzeum képviseletében Bayer Árpád.

Bővebben az mnm.hu oldalon

MuseumMap.hu sikere a Digital Talkshow Mindenkinek műsorában

Justin Viktor, IT újságíró képtárakat és képes adatbázisokat feldolgozó sorozatában a Magyar Nemzeti Múzeum OMMIK főosztályának fejlesztésében megvalósult MuseuMap.hu weboldal szolgáltatásait, koncepcióját dicséri.
 
 

Jelentkezés a XV. ICOMON konferenciára

Az Athéni Epigráfiai és Numizmatikai Múzeum meghírdette a ICOMON (Pénzérme- és Bankmúzeumok Nemzetközi Bizottsága) XV. éves konferenciáját. A konferencia címe: Future-proofing numismatics in museums: issues of conservation and collection management, 2018 október 3-tól 6-ig tart és július 8-ig meghosszabították a jelentkezést. Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://registration.icomon-athens.com/

Bővebben a programról: https://mailchi.mp/4a3d5440b600/early-bird-xxv-annual-icomon-meeting-athens-2018

Kapcsolat

MNM OMMIK

1053 Budapest
Magyar u. 40.
Telefon: 06-1-327-7700/598
E-mail: ommik@hnm.hu
Web: ommik.hu

Kapcsolat

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest
Múzeum krt. 14-16.
Telefon: 06-1-327-7749
E-mail: info@hnm.hu
Web: www.hnm.hu