ommik kukac mnm pont hu +36-1-327-7700/565
Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája 2024-ben


Tárlatvezetések, bemutatók, workshopok, zene, tánc, nyáresti zsongás országszerte, ilyen volt a Múzeumok Éjszakája.

Múlt hét Szombaton, éppen egy hete tartották a nyár leghosszabbnak ígérkező éjszakáját. A fővárosban és vidéken élők egyaránt részesei lehettek Magyarország legnagyobb és leglátogatottabb kulturális eseményének. Több mint tízezer ember ünnepelte közösen a múzeumok, a kultúra és a közös művelődés ünnepét országszerte. Közel 450 intézmény, mintegy 2500 programja közül válogathatott minden érdeklődő.

Kiállítások, tematikus tárlatvezetések, workshopok, tűzugrás és a fényfestés, színpadi produkciók, kísérleti zene, jazz és klasszikus koncertek, bemutatók és táncházak, sőt még VR-szemüveges virtuális űrutazás is várta a látogatókat. Aki a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központba látogatott el részt vehetett a legújabb időszaki kiállítás megnyitóján. A tárlatra a fiatal André Kertész ritkaságszámba menő képeiből válogattak. A koronázási paláston kívül megnézhették a legendás Seuso-kincseket, amely a késő római császárkor egyik legértékesebb leletegyüttese, de érdekes meglepetéseket tartogatott a Magyar Menyasszony kiállítás is.

Számos MuseuMap partnerintézmény is részt vett az országos kezdeményezésben. A résztvevő intézmények listáját és a mindenki számára online hozzáférhető műtárgyállományuk aggregációs portálunkon böngészhetik. A rekordok mellett, tematikus galériák, interaktív online játékok és saját galéria készítései lehetőség is várja az érdeklődőket.

Bővebb információkat az év egyik legizgalmasabb kultúrával teli éjszakájáról a Múzeumok Éjszakája hivatalos weboldalán találnak.

További aktualitásokért és hírekért kövessenek minket közösségi média felületeinken, Facebook és Instagram oldalainkon.