ommik kukac mnm pont hu +36-1-327-7700/565

Segédanyagok

Módszertani útmutatók, eszköztárak, tippek, segédletek gyűjteménye

Az oldalon olyan rövid kiadványokat gyűjtöttünk össze, melyek a múzeumi élet egyes területein kialakult jó gyakorlatokat mutatják be könnyen befogadható formában.

A múzeum sokszínű intézmény, amely a kommunikáció, a tudásátadás, a felfedezés, új és izgalmas élmények megélésének színtere lehet. Az új kihívásokhoz alkalmazkodva a múzeumok igyekeznek nyitottá, hozzáférhetővé, inkluzívvá, a közösséghez kapcsolódó, közösséget építő intézményekké válni – ehhez válogattunk össze tippeket, eszközöket. Célunk, hogy az itt közölt anyagokkal segítsük a múzeumi dolgozók munkáját, sokszínűbbé, élvezetesebbé tegyük a múzeumi élményeket a dolgozók és a látogatók számára is.

Az itt elérhető segédanyagok részben angol írások fordításai, részben eredetileg is magyarul készült művek; átvételük, terjesztésük mindig az adott írásnál megjelölt feltételekkel lehetséges.

A segédanyagok közötti eligazodást címkék segítik, melyekkel különböző témákra szűrhetünk. Reméljük, hogy minden muzeális intézményben dolgozó kollégának sikerül valami újat mutatnunk.